12/4/07

Programació Còdols 2007

CòDOLS 2007

TEMPORADA de PRIMAVERA
Espai cultural Enric Granados
Plaça Enric Granados, 1
08290 – Cerdanyola del Vallès
Tots els actes comencen a les 20h00


18 d’abril de 2007

NÚRIA CANDELA DIU JOAN BROSSA – Núria Candela
L’amiga personal de Joan Brossa, Núria Candela, recupera un espectacle sobre l’artista estrenat fa trenta anys on la veu i la paraula són les úniques protagonistes a petició del mateix Brossa, que també va participar en la selecció dels poemes. El recital tindrà lloc en el marc de l’exposició Joan Brossa. Poeta de la Imatge, instal·lada a l’espai Enric Granados fins el 29 d’abril. L’acte comptarà amb la presència de la vídua de l’artista, Pepa Llopis.


2 de maig de 2007

MULA MORTA, de SEBASTIÀ ALZAMORA – Companyia La Precària
La Precària converteix en teatre el recull de poemes Mula Morta de Sebastià Alzamora. Els dos integrants de la companyia, una cantant i un músic multi instrumentista, creen una atmosfera màgica i envolvent en un espectacle transgressor amb una presència aclaparadora del text d’Alzamora, un d’Els Imparables, que estarà present a l’acte.


16 de maig de 2007

PAGANT, SAMPERE CANTA – Jordi Condal, Kippelboy i Manel Salas
Performance poètica que repassa l’obra de Màrius Sampere amb introducció a càrrec del poeta. Recita Jordi Condal sobre les imatges i la banda sonora del videoartista Kippelboy i el violí de Manel Salas, membre de l’Orquestra Simfònica del Vallès. Les imatges i la música recreen el clima màgic, uterí, metafísic i sovint irònic de la poesia de Sampere.


30 de maig de 2007

CONNEXIÓ UAB / CERDANYOLA – Anna Aguilar-Amat, Montserrat Costas, Maria Cabrera i Rodolfo del Hoyo
La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) situada al terme minicipal de Cerdanyola del Vallès i aquesta població han conviscut d’esquenes durant molts anys. Amb el seu recital, quatre poetes vinculats a la ciutat i el món universitari faran de nexe d’unió entre aquests dos espais, que de mica en mica es van descobrint mútuament.


13 de juny de 2007

PONÇ PONS + ALBERT ROIG
Segons afirma Ponç Pons, últim Premi de la Crítica Catalana, la seva poesia és clàssica en el ritme, moderna en l’expressió i contundent en el contingut. El menorquí compartirà escenari amb el poeta de les terres de l’Ebre, Albert Roig, autor sintètic, barroc, provocador i amant de les performances que actuarà acompanyat de Silvia Bel.


TEMPORADA de TARDOR
Museu d’Art de Cerdanyola Can Domènech
Carrer Sant Martí, 88
08290 – Cerdanyola del Vallès
Tots els actes comencen a les 20h00


10 d’octubre de 2007

En Doll, Endoll O els dos forats negres elèctrics – Pedrals i Guillamino + ARRELS – Núria Morral
Josep Pedrals, la gran promesa de la poesia catalana, recita a ritme de hip-hop sobre la música electrònica de Guillamino, un dels músics més sorprenents de l’escena actual. Seguidament a l’escenari, la soprano Núria Morral interpretarà Arrels, cançó catalana –lied- amb poemes de clàssics com Verdaguer, Maragall o Carner, sota la direcció de Jordi Morral i amb acompanyament al piano de Marta Gil. I si Pedrals i Guillamino s’afegeixen al concert?


24 d’octubre de 2007

POETES JOVES AMB PREMIS GRANS – Núria Martínez-Vernis, Jordi Valls i Àngels Gregori presentats per Víctor Sunyol
Martínez-Vernis, Valls i Gregori són carn fresca, poetes joves que ronden la trentena, amb obra publicada, que prometen, que han estat premiats, són reconeguts i influents. Còdols els reuneix en un recital presentat per Víctor Sunyol, tot un personatge dins la poesia i la teoria poètica, amb una personalitat que el situa al límit on acaba la poesia i comença tota altra cosa.


7 de novembre de 2007

LA MANERA MÉS SALVATGE – La banda d’Enric Casasses i Pascal Comelade
Casasses i Comelade junts per primera vegada a Cerdanyola del Vallès. Presenten La manera més salvatge, un disc que recull els recitals de poesia i música que han ofert conjuntament durant més de cinc anys. Casasses és el poeta anàrquic, irreverent i mediàtic, el més influent en les noves generacions de poetes. Comelade, amb el seu particular univers sonor, s’ha convertit en figura de culte dins la música catalana i internacional.


21 de novembre de 2007

...PARLEN DE MARIA MERCÈ MARÇAL – Lluís Solà, Pep Paré i Núria Martínez-Vernis
Recital-xerrada-col·loqui sobre l’obra de Maria Mercè Marçal, sense dubte, la poetessa catalana més influent de tots els temps. Hi intervindran Lluís Solà poeta i un dels nostres crítics més doctes, Pep Paré estudiós de la poesia i eminent comunicador i Núria Martínez-Vernis, poetessa cínica i incisiva. Tres generacions amb tres punts de vista ben diferents.


28 de novembre de 2007

PA-PE-PI-PO-POETES DEL VALLÈS – Gerald Fannon, Esteve Plantada, Ivette Nadal, Sònia Moya, Miquel Sánchez i Masha (22)

Recital de poetes dels dos vallesos. Una selecció de veus que defineixen el panorama poètic actual de la comarca. Còdols pretén donar a conèixer així noves propostes per continuar impulsant la poesia, la millor manera de tancar el cicle.