20/11/09

EL DIRECTOR DE LA INSTITUCIÓ DE LES LLETRES CATALANES A CERDANYOLA EN L’HOMENATGE A VICENT ANDRÉS ESTELLÉS



El director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Izquierdo, va ser present a la nostra ciutat en l’homenatge al poeta Vicent Andrés Estellés, que va tenir lloc ahir dijous dia 19 a can Domènec dins el cicle Còdols a domicili. En la seva intervenció va destacar l’empenta de Ramat de Pedres i la importància que Cerdanyola disposi d’un cicle de poesia d’aquestes característiques. El director de la ILC va estar acompanyat pel regidor de Medi Ambient i d’Educació, Rafa Bellido.

Còdols a domicili, com ja sabeu, és un seguit d’espectacles poètics que a més de donar a conèixer l’obra de dotze poetes cerdanyolencs ha homenatjat tres poetes cabdals dels països catalans: Joan Vinyoli, Miquel Àngel Riera i Vicent Andrés Estellés. Tots aquells que s’acosten al Ramat amb ganes de recitar, de dansar, d’interpretar música o de pintar hi són benvinguts.

L’espectacle d’aquest dijous va congregar més de trenta persones al voltant de l’obra de Vicent Andrés Estellés. A més dels membres del Ramat de Pedres, que diuen els poemes, comptem amb un trio format per Elisabet, Verònica i Pau de l’Agrupació Musical de Cerdanyola i col·laboradors de Veus sense fronteres, de l’artista plàstica Ona Marcet, recent guanyadora del premi de l’Ajuntament de Sabadell per al cartell del dia internacional contra la violència i maltractaments a les dones, de la Maria Casamitjana que n’ha fet l’escenografia, i de l’Aleix Rengel actor televisiu i home de teatre que dirigeix l’espectacle.

Els propers dijous 26 de novembre i 10 de desembre a les 20 h es tornarà a representar aquest espectacle d’homenatge a Vicent Andrés Estellés a la sala d’art El Balcó i a la teteria TeArt, respectivament.

1 comentari:

Ramat de Pedres ha dit...

Caram, quina empenta que teniu. L'entusiasme d'aquest escrit s'encomana.
Sou un bon grupet que veig que aneu combinant-vos potser en funció del tema que doneu a conèixer o de les possibilitats de participació dels transmissors de la poesia, sempre però, amb el capdavanter organitzatiu i constant una mica tossut que no deixa res al atzar.

El conjunt de l'altre dia, independentment de la força o suavitat de la lletra que escampàveu, amb la introducció de la "fada" a última hora, va afegir-hi una major sensibilitat, que juntament amb la interpretació musical va donar una harmonia que feia entrar més endins.

No sé pas d'on els treieu aquests grups musicals, però aquest en concret que sembla que tocaven per intuició, sense partitures conjuntes, van fer de les interpretacions individuals unes sons diferents que em van agradar molt.

Ànims per tot el que organitzeu.



Una amiga del Ramat de Pedres