23/2/10

XISC, el cineclub, compleix 150 anys. La senyoreta Pepis informa.



Com tothom sap el cineclub de Cerdanyola, Xisc, es va fundar abans que s’inventés el cinema. Cada dijous a dos quarts de deu del vespre una colla de pagesos amb els seus carros i alguna tartana es reunien a la vinya on ara hi ha l’ateneu. Es preguntaven si ja s’havia inventat el cinema, coi, si que triguen aquests Lumière, es deien.

Afortunadament d’això ja fa molts anys i la colla dels Xiscnèfils no para de portar bones pel·lícules. Si no els coneixeu, aneu-hi igualment, segur que en fan una de bona. De les millors. Darrerament, una servidora ha vist “3 setmanes amb la família” de la Mar Coll i “Petit Indi” del Marc Recha. Dues autèntiques joies que parlen de llocs que coneixem i de persones que podríem ser nosaltres mateixes. Aquest dijous en passen una del Giuseppe Tornatore, el director de “Cinema Paradisso”, segur que us en recordeu.

A dos quarts de deu. Ah, i al bar de l’Ateneu hi podeu fer un entrepà calent i una Moritz per no entrar amb la panxa buida. O una barretxa per anar-hi ben calentons.

ÉS UNA RECOMANACIÓ DE la senyoreta Pepis.