8/7/10

DISSABTE 10 DE JULIOL A BARCELONA PER LA INDEPENDÈNCIA


El Ramat de pedres us convida a la manifestació que sota el lema “Som una nació. Nosaltres decidim” tindrà lloc a Barcelona el dissabte 10 de juliol a les 18 h començant a la cruïlla del Passeig de Gràcia amb l’Avinguda Diagonal.

EL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL HO HA DEIXAT BEN CLAR, NO HI HA ALTRA SORTIDA: INDEPENDÈNCIA.
La Catalunya que volen els catalans no té cabuda dins la Constitució espanyola. El Tribunal Constitucional, la veu més sobirana de totes perquè és l'intèrpret legítim de la Constitució espanyola, ho ha deixat ben clar. Només hi ha una nació, indissoluble, esquerpa a la diversitat –especialment a la de les llengües–, i només hi ha un poble, l'espanyol, gasiu i orgullós de la seva única sobirania. Només hi ha una autoritat impositiva per espoliar la riquesa produïda pels catalans. L'autonomia catalana anava despullada i tothom en lloava les grans vestimentes. S'ha desfet l'engany i s'han acabat les ambigüitats.
ARA ÉS EL MOMENT
Acatar és humiliar-se. Només una ruptura democràtica, permetria recuperar la dignitat política i nacional dels catalans. Una ruptura tan modèlica com la que a finals dels anys setanta va permetre fer la transició d'una dictadura a l'actual democràcia espanyola. O una ruptura de l'ordre constitucional tan normal com la que va permetre que Alemanya s'unifiqués. O com les ruptures poc o molt encobertes que permeten la construcció europea*.
A Catalunya, quan siguem independents, s’hi viurà tan bé com a Holanda i, com ells, dedicarem el 3 o el 4 % de la riquesa generada a la solidaritat amb altres pobles. Un d’ells, possiblement, l’ineficaç i malbaratador Estat espanyol.
10 DE JULIOL A LES SIS DE LA TARDA TOTS A LA DIAGONAL/BARCELONA ELS AMICS DEL RAMAT ENS TROBAREM A DOS QUARTS DE CINC A L’ESTACIÓ DE BELLATERRA DELS CATALANS. O BÉ A L’ESTACIÓ DE PROVENÇA A BARCELONA A UN QUART DE SIS.

* Adaptació de l’article de Salvador Cardús publicat a l'AVUI del 4 de juliol.